Головна » 2014 » Жовтень » 31 » Вибираєм двері купе.
00:49
Вибираєм двері купе.

Конструкція дверей — купе буває різною, але усіх їх об’єднує одна і та ж особливість. Дверне полотно переміщається вздовж стін і двері не розкриваються як звичайно. Варто зупинитися на видах дверей — купе і розібратися в їх відмінностях.

Першим видом дверей — купе можна назвати навісні двері, які навішують за допомогою спеціальної конструкції на стіну або стелю, ця конструкція включає в себе напрямні, за допомогою яких двері і переміщаються. Деякі споживачі порівнюють цю конструкцію зі шторним роликовим карнизом. Залежно від уявлень споживача про майбутній інтер’єр, можна припустити, як саме він буде розміщувати ці рейки. Наприклад, їх можна прикрити за допомогою короба або залишити на виду.

Варто пам’ятати, що навісні двері переміщаються паралельно стіні, перебуваючи на відстані в пару сантиметрів. Ця конструкція перешкоджає розміщенню меблів у вільному, хаотичному порядку. Тепер шафу не можна буде поставити поряд з дверима, так як від’їжджаюча її частину займає багато простору і шафу, потрібно буде ставити на пристойній відстані від стінки, що може бути не дуже естетичним у підсумку.

Необхідно буде врахувати те, що короб, хоч і закриває пересувну конструкція, не буде приховано від очей сторонніх. Умілий споживач зможе приховати цей недолік, перетворивши його в гідність інтер’єру. Виходячи з цього мінуса, варто подумати про те, чи варто купувати двері з двома роз’їжджаючими половинками, адже в цьому випадку, дуже багато місця буде втрачено.

Варто пам’ятати, що сам короб не можна буде розмістив ані як інакше, окрім як на всю довжину дверей. Обійти цей варіант можна тільки одним способом — продовженням кутів стін. Можна буде вибрати колір, матеріал і довжину короба, якщо не боятися експериментувати, то можна домогтися дивовижних результатів. Відштовхуючись від висоти стелі, можна продумати товщину короба, справа в тому, що чим він тонше і чим світліше обраний тон фарби, тим краще буде виглядати підсумковий варіант.

Якщо споживач вирішив повністю обійтися без короба, він може використовувати голу систему напрямних. Цей варіант може сподобатися не всім споживачам, а тільки лише тим, кому до душі мінімалістичний стиль в інтер’єрі.

Підвісні двері-купе відрізняються від першого виду тим, що вони прикріплюються чи не до стін або стелі, а використовують для опори зрізи дверних прорізів. У цьому випадку, коли двері переміщаються тільки в рамках дверних прорізів, вони мають свій мінус. Одна зі стулок дверей завжди буде статичною і буде перекидати проріз. З цих двох, розглянутих типів дверей-купе, можна зробити висновок про те, що всі гучні висловлювання з приводу економічності простору, при використанні дверей-купе — не є істиною.

Третім типом дверей-купе варто назвати касетний тип. Цей варіант дорожче попередніх на кілька порядків. Якщо споживач вирішує не встановлювати касетні двері відразу, а просто змінити свої старі, скажімо, підвісні двері, на касетні, йому доведеться витратити ще більше коштів, так як його думки про те, що стіни і стеля вже підготовлені до роботи, помилкові. Справа в тому, що такий тип дверей-купе можна вважати стіною, так як його стулки їдуть у спеціальній ніші, звані металевими касетами, в стіні. Цим дверям не потрібна ніяка коробка, вони не крадуть простір кімнати, своїми габаритами, їх взагалі не видно у відкритому стані.

Щоб здійснити установку таких дверей, потрібно мати право руйнувати. Одну зі стін приміщення, в яку і встановлюється касета, в яку буде заїжджати двері. Після цього, стіна маскується гіпсокартоном. Єдиним мінусом, хоча, якщо чесно, то і мінусом це не назвеш, є той факт, що у таких дверей практично відсутні ручки. Вони зобов’язані бути плоскими або бути у вигляді прорізів. Відмінна звукоізоляція, а так само шумонепроникність, створюють із звичайної двері висококласну!

Останнім видом дверей-купе,які можна побачити у магазині дверей, є  двері-гармошки. Це незвичайний вид дверей, які зустрічаються. Не так часто в наші дні, але набираючі все більшої популярності. Вони не займають багато місця в інтер’єрі, але не дивлячись на це, їх плюси затьмарюють величезні мінуси, такі як: високі показниками проникнення шуму і холоду в приміщення. Напрямна цих дверей виготовляється з металу, в даному випадку з алюмінію, можливо зі сталі. Деталі, за допомогою яких двері-гармошки рухаються, швидко приходять в непридатність через підвищену ступінь тертя.

Наші відео

ads

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Наші партнери

ads

ads

ads

Украинский портАл каталог сайтів Львівський каталог сайтів Строительный портал Украины Украина-Сегодня: Каталог сайтов Львів. Дошка оголошень. Каталог сайтів. Будівельні послуги у Львові Строймарт | Рейтинг сайтов украины строительство и недвижимость