Головна » 2014 » Жовтень » 31 » Як чистити натяжні стелі своїми руками?
00:03
Як чистити натяжні стелі своїми руками?

І в цьому випадку є два варіанти. Запросити фахівців, які виконають клінінг квартири або ж власноруч повернути первісний вигляд стелі. Дана стаття для тих, хто вибирає останній варіант.

Інструменти і матеріали

Нам знадобляться:

1.Ганчірка, яка не залишає за собою ворсу на поверхні (мікрофібра)

2.Губка.

3.Миючий неабразивний рідкий засіб.

Можливо, знадобиться швабра, якщо у вас високі стелі, або ж пилосос з м’якою щіткою-насадкою.

Як правильно чистити натяжні стелі:

Отже, розводимо миючий засіб в теплій воді. Потім акуратно за допомогою губки або ж м’якої ганчірки круговими рухами протираємо поверхню стелі. При цьому не слід докладати силу. Після того, як бруд буде змит, шматком фланелевої ганчірки насухо протираємо нашу стелю, позбавляючись від розводів і заодно поліруючи поверхню.

Оскільки натяжні стелі відрізняються як за структурою, так і за складом матеріалу, то у кожного виду поверхні є свої нюанси.

Глянцеві матеріали чистяться розчинами, що містять спирт. Самий нехитрий засіб — засіб, що має в своєму складі 10% нашатирного спирту. Цілком може підійти і засіб, яким ви зазвичай миєте вікна. Коли сильних забруднень немає, цілком достатньо просто пройтися по стелі сухою серветкою. Можна застосувати мікрофібру або шматок замші.

Стелі, в яких в якості натяжного полотна використовується замш або тканина, чистяться м’якою щіткою.

Практично для всіх видів стель підходить чистка за допомогою пилососа. Для цього вмикаємо його на малу потужність і м’якою щіточкою очищаємо поверхню від пилу.

Існують спеціальні інструменти, які використовують професіонали для чистки натяжних стель. Однак якщо їх немає в вашому господарстві, вас виручить звичайна швабра. Достатньо намотати на неї підходящу ганчірку. Натяжна стеля цілком може витримати це. Головне — пам’ятати про те, що не можна використовувати для даного виду стелі абразивні засоби. Заборонені та розчинники. Гострі щітки можуть порвати плівку.

Чистячий засіб для натяжних стель

Фірми, що виробляють натяжні стелі, подбали і про спеціальні засоби по догляду за натяжним покриттям. Раціональніше наносити засіб для чищення безпосередньо на оброблювану поверхню, а не на губки або ж ганчірку. Наносити його найзручніше з пульверізатора. При цьому потрібно дотримуватися правил безпеки. Можна скористатися фірмовими упаковками, які забезпечені розпилюючими головками. Вони коштують трохи дорожче, зате ними зручніше користуватися.

При виборі відповідних миючих і чистячих засобів для наявної натяжної стелі, варто пам’ятати про те, що матеріал стелі та чистячі засоби мають свої унікальні властивості. І деколи не кожен засіб може підійти саме для вашої стелі. Тому варто уважно читати інструкцію і спочатку спробувати дію розчину на невеликій непомітній ділянці. Якщо пробна чистка вас задовільняє і матеріал цілком добре переносить дію даного миючого засобу, можна сміливо застосовувати його і для всієї поверхні.

Наші відео

ads

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Наші партнери

ads

ads

ads

Украинский портАл каталог сайтів Львівський каталог сайтів Строительный портал Украины Украина-Сегодня: Каталог сайтов Львів. Дошка оголошень. Каталог сайтів. Будівельні послуги у Львові Строймарт | Рейтинг сайтов украины строительство и недвижимость